dijous, 29 de març del 2012


BONES PRÀCTIQUES 0-3

Visita el llistat d’experiències 0-3 que hi ha a continuació i descriu les 3 que més t’agraden i argumenta perquè.

LA FESTA DE LA TARDOR
Aquesta activitat m’ha agradat molt ja que s’utilitzen materials naturals que tenen a veure amb la tardor: Castanyes, fulles, nous, magranes, glans, avellanes, moniatos, pinyes, carbasses, taronges, pomes, raïm, figues, panses, pinyons, panotxes, etc.
Els infants utilitzen aquests materials experimentant, manipulant, investigant, descobrint, jugant, mossegant, ordenant, tastant, olorant, classificant, etc.
Tot això són activitats d’exploració i experimentació que són molt importants en aquestes edats, ja que la seva manera d’aprendre és aquesta, explorant i experimentant, i què millor que fer-ho amb materials naturals?
A més penso que és una activitat novadosa, i encara que necessiti de molta constància i paciència, després se’n treuen bons fruits.


LA LLUM
Aquesta és una de les tres activitats proposades que més m’ha agradat, ja que penso que treballar amb la llum és una cosa que encara es fa poc a les escoletes i en canvi, d’això se’n pot treure molt suc.
Com bé es diu a la pàgina que ho explica, en el nostre entorn està pe de fonts de lluminositat, tant de llum natural com artificial. Per tant, donar un tractament pedagògic de la llum als infants vol dir permetre’ls que impregnin la seva retina amb les possibilitats lúdiques que ofereix la llum: reflexes, descomposicions, projeccions, transparències, ombres, etc.
A més penso que treballar la llum amb infants és una manera d’obrir-los una altra porta al món real, a través del qual poden utilitzar la seva imaginació i creativitat a l’hora de jugar amb la llum.


MÒBILS I MURALS AMB MATERIALS A L’ABAST
Per acabar, he triat aquesta activitat que encara que no sigui novadosa, penso que es podria treballar molt més a segons quines escoletes.
A vegades pensem que amb materials reciclats o amb objectes naturals no podem fer massa coses,i que del contrari, per fer coses polides s’han de comprar materials com: cartolines, fols, pintures, etc. Però el que sí que és cert és que amb aquests materials naturals i/o reciclats podem fer grans obres d’art!
Així doncs, penso que seria interessant potenciar i animar a les escoletes que mai ho han duit a terme, a poder fer diferents manualitats i/o activitats amb aquest tipus de material. És a més, una manera de conscienciar als infants de l’educació ambiental.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada