dijous, 26 d’abril del 2012

Itinerari B 26 d'Abril


Feis una recerca en xarxa de Plans de Millora de l'etapa 0-3; penjau l'enllaç al blog amb una petita ressenya.

PROJECTE DE MILLORA: EL TRASPÀS DE L’ETAPA  0-3 A 3-6 ANYS

Aquest projecte es va fer per aconseguir una major fluïdesa a l’hora de canviar e lloc d’assistència de l’escoleta a l’escola infantil. Es tracta de donar pautes, idees o suggeriments per facilitar questa etapa d’adaptació, de canvi, de novetats sense que hi hagi neguit, inseguretat, etc. per part dels fillets i filletes i per part de les famílies.
El que pretén  és destacar la importància del període d’adaptació. Aquest comença a l’escoleta i es un fet important per totes les persones que hi estan implicades: infants, pares i mestres. Per a pares i infants suposa desprendre’s de persones i espais coneguts per conèixer-ne de nous i això crea una certa inseguretat. Si aquest aspecte es treballa d’una forma adequada facilitarem que, després, quan el nen o la nena tingui que tornar a adaptar-se a l’escola infantil no li suposi cap neguit ja que recordarà l’etapa d’adaptació com una etapa satisfactòria sense cap mal record.

En aquest moment de traspàs de l’escoleta a l’escola infantil és important tenir present les necessitats físiques, afectives, intel·lectuals i socials dels nens i nenes. Es important oferir un ambient càlid i segur on poden afrontar el coneixement gradual del medi i adquirir els mitjans que els permeten d’accedir-hi. També ha de satisfer el desig de conèixer i descobrir, ja que els alumnes tenen una gran curiositat i interès per conèixer tot el que els envolta.

En aquest moment de canvi, també, s’ha d’acceptar i respectar cada nen que arriba amb unes experiències, uns desitjos i unes capacitats pròpies i diferents de les dels altres companys, i aprofitar-los per l’enriquiment de tots.


Podeu trobar el projecte complet a: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada